Betabit NET ontwikkelaar

Werken bij Betabit - door Toon Verwijmeren

 

Technische natuurkunde
Na het behalen van mijn Vwo-diploma koos ik ervoor om Technische Natuurkunde te volgen aan de TU in Delft. Onder andere doordat ik meer van mijn studententijd aan het genieten was dan dat ik aan het studeren was, haalde ik in het eerste jaar maar één vak. Dat vak was informatica waar ik erg goed in bleek te zijn en ik vond het nog leuk ook! Toentertijd was het nog niet ‘normaal’ om thuis een computer te hebben maar ik had het geluk dat een aantal vrienden van mij wel een computer op hun zolderkamer hadden staan. Daar was ik dan ook vaak tot diep in de nacht aan het programmeren. Na mijn studie werd ik al gauw benaderd door mijn eerste werkgever, waar mijn carrière als software ontwikkelaar begon.

Betabit
Bij mijn eerste werkgever heb ik 14 jaar lang met plezier gewerkt en hier was ik voornamelijk verantwoordelijk voor web development. Echter, na verloop van tijd ging dit bedrijf zich meer en meer focussen op technieken waar ik mijn creativiteit minder goed in kwijt kon. Ik kreeg een tip om bij Betabit langs te gaan en dit bleek een gouden tip te zijn. Al snel werd ik op leuke opdrachten geplaatst bij interessante bedrijven, waar ik onder andere een manier heb gevonden om verzamelde data op basis van een Oracle systeem te vergelijken met resultaten uit een SQL-server.

Software ontwikkelaar
Het mooiste aan mijn beroep als software ontwikkelaar vind ik het besef dat jij er mede voor zorgt dat mensen, apparaten en systemen overal ter wereld in verbinding kunnen staan met hele grote krachtige andere systemen. Ook geeft het mij een kick om een applicatie zo te ontwikkelen dat hij voor de eindgebruiker heel simpel is om te gebruiken. Tot slot vind ik het schrijven van software, mede door mijn studieachtergrond en interesse in robotica, het leukst wanneer het gebruik ervan terug te zien is in tastbare producten en niet alleen in diensten. Bij Betabit heb ik de mogelijkheid gekregen om mijn kennis te vergroten en deze ook toe te passen bij verschillende bedrijven. Ik zit hier erg op mijn plek en dit komt onder andere door de ongedwongen sfeer en de lol die ik met mijn collega’s heb, maar ook door de mogelijkheden die Betabit biedt en niet alleen voor mij, maar voor iedereen. Bovendien is er een grote diversiteit aan klanten en staat Betabit open voor alles, waardoor het een fijne werkgever is.

Door Toon Verwijmeren, software ontwikkelaar bij Betabit

 

Wil je meer weten over werken bij Betabit, kijk eens verder op onze site of neem gerust contact op met een van onze recruiters Petra Spaans of Iris van Hoorn. Bellen kan ook op 010 - 414 61 71.